Kimim ben?

bennnUmay Aktaş Salman 1980’de doğdu. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 2002 yılında Radikal Gazetesi İstihbarat Servisi’nde muhabir olarak başladı. Eğitim alanında uzmanlaştı. 11 yıl Radikal Gazetesi’nde muhabirlik ve editörlük yaptı. 2014 yılında muhabir olarak Al Jazeera Türk’ün kadrosuna katıldı. Eğitim sistemine ve sorunlarına dair pek çok haber, röportaj, dosya ve yazı dizisi hazırladı. Eğitimin yanı sıra kadın ve çocuk haklarıyla ilgili pek çok habere de imza atan Umay, İstanbul Üniversitesi , İstanbul Ticaret Üniversitesi,  İstanbul Tabip Odası Birliği, Halkevleri gibi kurumların  verdiği ödüllerin yanı sıra, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülü (2016) sahibi. Eğitim sistemi, politikaları ve sorunları üzerine araştırmalarına ve yazılarına Eğitim Reformu Girişimi’nde devam ediyor. Ayrıca Pencere Gazetesi’nde de yazılar kaleme alıyor. Medyascope TV’de yayınlanan Eğitim 360 programını hazırlayanlar ve sunanlar arasında. IPS İletişim Vakfı Yayınları tarafından dijital kitap olarak hazırlanan Haberde Çocuk-Çocuk Odaklı Habercilik Elkitabı’nın yazarı. Bugüne kadar Radikal ve Al Jazeera Turk’te yazdıklarını kendine ait bir platformda paylaşabilmek için blog açmaya karar verdi. Harita metod defterinde insan hikâyelerinden eğitim ve çocuk hakkında pek çok şey bulmak mümkün.

10 responses to “Kimim ben?

  1. Umaycım ellerine sağlık, iyi ki yapmışsın bu blogu! Kaçırdığım bir sürü güzel ve önemli yazı gördüm…
    Hadi iyi yayınlar! / Zeynep

  2. Umay Hanım Merhaba. Ben bir öğretmenim ve benim de bir bloğum var. Birkaç öğretmen arkadaş eğitimde iyi bir şeyler yapmak niyetiyle yola çıktık. Her gün büyüyoruz. Özellikle twitter için özel bir çalışma yapıyoruz ve her gün burayı beselemek için inanılmaz okuyoruz. https://twitter.com/gelecekegitimde
    Haberleriniz ufkumuzu açıyor. Bunların diğer öğretmenlere de faydalı olacağına inanıyoruz ve yazılarınızı sitemize taşımak istiyoruz. Bunun için bize müsade eder misiniz?
    Bir kaç genç öğretmen olarak katkınızı bekliyoruz. Lütfen heyecanımızı görmezden gelmeyin. 🙂
    Gönülden teşekkürler

  3. Umaycim blogun icin tebrikler. Finlandiyadaki egitim sisteminden de bahsetmeni arzu ederim. Turkiyenin Bu konuda ogrenecegi cok sey var. Basarilarinin devamini diliyorum.

Yorum bırakın